Egy ismerősöm termesztette magról, és ez segített neki meggyógyulni és megfiatalodni… Tudod, hogy mi ez? A puha és lédús avokádót ma már világszerte nagyra értékelik egészségügyi előnyei miatt.
Ez az egzotikus gyümölcs boldoggá teszi, ha alacsonyabb számokat lát a mérlegen, és hatékonyan bontja le a felesleges koleszterint. Javítja a memóriát és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Mexikóban az avokádót afrodiziákumként használják – húsa a feltételezések szerint afrodiziákumként hat. De ez még nem minden, amit az avokádó nyújtani tud.
Az avokádó néhány éve jelent meg a boltjainkban, és lassan meghódította az élelmiszerboltok polcait, de még mindig kevesen tudják, mi is ez a gyümölcs, és mivel érdemes fogyasztani. Ezért úgy döntöttünk, hogy elárulunk 13 avokádótitkot, amitől elkezdi majd állandóan fogyasztani.
Az avokádó ízében és összetételében hasonlít a zöldségekre. Sokáig az emberek diófélének gondolták, de ettől függetlenül gyümölcs. Az avokádó Mexikóból és Közép-Amerikából származik.
MI A JÓ AZ AVOKÁDÓBAN?
Az avokádó tápanyagokban gazdag, így rendkívül tápláló. Magas kalóriaértéke ellenére különböző diétákban használják. Többszörösen telítetlen zsírsavai segítenek a fogyásban.
Igazi vitaminbomba (A-, PP-, E-, F-, D- és B-vitamint tartalmaz). Az avokádó ásványi anyagokat is tartalmaz: magnéziumot, káliumot, vasat, foszfort, mangánt, kalciumot, nátriumot és jódot.
Az avokádóban található kálium normalizálja a szív- és érrendszeri funkciókat, és megelőzi a magas vérnyomást.
Enyhíti a gyulladást és csökkenti az ízületi gyulladást és az ízületi fájdalmakat. Fertőtlenítő és hidratáló tulajdonságai miatt hatásos a kozmetikában.
Az avokádó olyan bioaktív anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek a szervezet megfiatalításában és a fiatalság meghosszabbításában.
Csökkenti a káros koleszterinszintet és növeli a jó koleszterinszintet.
Ez a gyümölcs nagyon ajánlott terhes nőknek és szoptatós anyáknak. Folsavat és B6-vitamint tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a magzat normális fejlődéséhez.
Az avokádóolaj az ismert legkörnyezetbarátabb növényi olaj, amely kiváló tápértékkel, ízzel, vitamin- és nyomelem-összetétellel rendelkezik, és nagyon jótékonyan hat az egészségre.
Ez a gyümölcs stabilan tartja a cukorszintet a szervezetben, és csökkenti a cukorbetegség kockázatát.
Jótékonyan hat az egész emésztőrendszerre, és segít a székrekedésen.
Kalcium- és foszfortartalma segít fenntartani az emberi csontok és fogak jó állapotát. A foszfor a fokozott szellemi aktivitáshoz is elengedhetetlen.
Az avokádóban található két erőteljes antioxidáns, a zeaxantin és a lutein hivatalosan elismert anyagok, amelyek megelőzhetik a vakságot és javíthatják a látást.
Ez a csodagyümölcs segíthet enyhíteni és legyőzni a depressziót, és feldobhatja a hangulatot!
Most már ismeri ennek a csodálatos gyümölcsnek az előnyeit! Ne habozzon beiktatni az étrendjébe. Az avokádó enyhe ízt ad a salátáinak, és ízesítheti a szendvicseit. Jól illik a vörös halakhoz, a garnélarákokhoz és a szárnyasokhoz. Az avokádó húsa finom, ha egy ropogós kenyérszeletre kenjük.
A barátai még mindig nem kóstolták az avokádót? Siessen, és meséljen nekik a csodálatos tulajdonságairól, amelyek feszesítik a testet és segítenek a fogyásban. Egye minden nap, és felejtse el az orvoslátogatásokat!
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.