Háztartás, Tippek

Ennél olcsóbb és kellemesebb illatosítót nem találtam – Azóta mindig illatos a padló és az összes felület

A portalanítás, söprés és mosás időbe és kemény munkába kerül, és szeretnénk, ha az eredmény látszódna, egészen a tiszta illatig, amely meghálálja az erőfeszítéseinket. Nyilvánvalóan kontraproduktív a ház illatosítása és szagtalanítása, ha eleve nincs megfelelő higiénia, de nincs garancia arra, hogy az elvégzett takarítás végén ott lesz az az illat, amit annyira szerettünk volna.

Ahhoz, hogy ez megtörténjen, nem kell pénzt költeni légfrissítőkre: elég, ha természetes házi szerekre hagyatkozunk, amelyek nagyon kevésbe kerülnek, és sokszor felhasználhatóak.

Egy szórófejes flakon az egész ház illatosításához

Szerezzen be egy szórófejes flakont, lehetőleg olyat, amelynek adagolója képes a termék finom porlasztására. Ezután szüksége lesz: desztillált vízre, tiszta alkoholra (vagy ízesítetlen vodkára, esetleg ecetre) és citrusfélék héjára. Lehetőleg szárított héjat használjon (ezt sütőben vagy mikrohullámú sütőben alacsony hőmérsékleten/teljesítményen végezheti el, csak a külső részt használja a fehér réteg nélkül).

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető termék, amelyet készenlétben tarthatunk: öntsön egy evőkanál tiszta alkoholt vagy vodkát (vagy két evőkanál ecetet) az üvegbe, a többit pedig töltse fel desztillált vízzel. Rázza jól össze, tegye bele a citrusfélék héját, és hagyja egy napig ázni. Adhat hozzá szárított aromás fűszernövényleveleket is, például mentát vagy levendulát.

Ha még több időt szeretne megtakarítani, adhat hozzá néhány csepp megfelelő illóolajat, és a termék máris kész lesz a permetezésre, használat előtt csak fel kell rázni.

Mondjon búcsút a kellemetlen szőnyegszagoknak

Néha a szőnyegek a felelősek a kellemetlen szagokért: tudjuk, hogy gyakran kell porszívózni, és a legegyszerűbb módja annak, hogy ezt a műveletet még hatékonyabbá tegyük, ha egy kis szódabikarbónát szórunk a szőnyegre, fél órát hagyjuk hatni, majd felporszívózzuk.