Háztartás

Használja ezt a gyógymódot, és a szürke törölközői visszanyerik fehér színüket

Sajnálatos, de egy idő után a törülközők csúnyán kezdenek kinézni, szürkévé, sőt, durvává válnak. Elmondjuk, hogyan fehérítheti őket.

Praktikus funkciójuk mellett dekoratív funkciójuk is van. Ha szépen elhelyezzük őket, dekorációvá válnak a fürdőszobában. Különösen, ha fehérek vagy élénk színűek. Elvileg egyetlen hátrányuk van: hamar megmutatják a használat nyomait.

Hogyan fehérítsük ki a törölközőket otthon?

Ahelyett, hogy kicserélné őket újakra, menjen a konyhába. Ott találja a legjobb fehérítő termékeket, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak és olcsók. Érdemes hozzátenni, hogy legfőbb előnyük, hogy biztonságosak a szövetekre és a bőrünkre.

Az ecet a fő termék, amellyel könnyen fehéríthetjük a törölközőket és például a függönyöket vagy az asztalterítőket. Ha elszürkülnek, áztassuk be őket meleg víz és ecet 1:1 arányú oldatába. Körülbelül 30 perc elteltével öblítsük le a törölközőket vízzel, és mossuk ki őket a mosógépben. Minden mosáskor adhat hozzá 1/2 csésze ecetet is az öblítő helyett. A törölközők így megtartják a színüket és puhák lesznek. Ráadásul az ecet elpusztítja a baktériumokat és a gombákat.

A szódabikarbóna egy háztartási fehérítőpor. Törülközők mosásakor elegendő az egész 80 g-os csomagot a mosógép dobjába tenni. A szódabikarbóna kiválóan helyettesíti a mosóport, és rendszeresen használható.

A hidrogén-peroxid nemcsak a sebeket fertőtleníti, hanem a törölközők fehérségét is visszaadja. Érdemes kisebb foltokra használni, vagy 1 liter meleg vízből és 1/2 csésze hidrogén-peroxidból oldatot készíteni. Ez a készítmény eltávolítja a penészspórákat és a káros mikroorganizmusokat.

Olcsó fehérítőszer a patikából

Az elérhető fehérítőszerek listája ezzel még nem ér véget. Ez a módszer kevéssé ismert, de a törölközőket hófehérré varázsolja. Biztosan található a házi gyógyszeres szekrényében aszpirin. Mint kiderült, remekül eltávolítja a sárga foltokat. Egyszerűen törjön össze néhány tablettát, és adja a port meleg vízhez, majd hagyja benne a törölközőket körülbelül 2 órán át. Végül mosd ki őket a mosógépben.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.