Előbb-utóbb mindannyian feltesszük magunknak a kérdést: „Mit tehetünk, hogy megállítsuk vagy legalábbis lelassítsuk az öregedést?”.
Milyen élelmiszerek tartalmaznak hialuronsavat?
Egyszerűen azért, mert a bőrünk már nem olyan feszes, mint fiatalabb korunkban volt, és az arcunk is „lóg”. Talán még a botoxinjekcióra vagy a plasztikai műtétre is gondolunk. De nem szabad elsietni. Az ilyen radikális lépéseket mindig fenntartással kell kezelni.
Próbáljunk meg egyedül megbirkózni a fiatalság megőrzésének kérdésével. Sokat írunk fiatalító maszkokról, otthoni krémekről, sőt egész öregedésgátló összetett készítményekről és masszázsokról. Ma pedig arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a fiatalságért és szépségért folytatott állandó harcunkban nem feledkezhetünk meg a táplálkozásról sem.
Tudják, hogy az öregedés egyik fő oka, hogy a bőr csökkenti, sőt néha meg is szünteti a hialuronsav termelését.
Ez a nagy molekulasúlyú poliszacharid az, amely megtartja a nedvességet a dermisz minden rétegében, serkenti a kollagén és elasztin termelését, amelyek hozzájárulnak a fiatalság megőrzéséhez. Természetesen a hialuronsavhiány pótolható, speciális krémek és szérumok segítségével. De ezek csak a bőr felszíni rétegeit érintik, és belülről is el kell látnia a testet.
Ma 4 vezető termékről fogunk beszélni, amelyek hialuronsavat tartalmaznak. Vegye be őket étrendjébe, hogy bőre minél tovább feszes és rugalmas maradjon.
Hialuronsav az élelmiszerekben
A húsleves és a felvágottak a hialuronát és a kollagén szállítói
Szépségtálaknak is nevezhetjük őket. Hiszen a gazdag húsleves mellett nemcsak a hialuronsav, hanem a kollagén is bejut a szervezetébe. A hatékonyság kétszeresére nő! Ezekhez az ételekhez jobb, ha olyan húst veszünk, amelyben a csontok legalább a hús térfogatának felét teszik ki. Ez fontos. Ha baromfiból húslevest vagy hidegtálakat készít, soha ne vágja le a bőrt! Ez ugyanis hialuronsavat tartalmaz.
Szőlő – csak héjával együtt
Megszokta, hogy a szőlőt héj nélkül eszi, mert túl keménynek találja? Nos, akkor ezt ne tegye! A szőlő héja tartalmazza a maximális mennyiségű hialuronátot. A szőlő héja nem árt a szervezetének, viszont nagy előnyökkel jár.
Vörösbor – csak természetes
Semmiképp sem biztatunk arra, hogy minden nap igyon belőle, de heti egy-két pohár nagyon hasznos lesz. A vörösbor „hialuronkát” is tartalmaz, mert a gyártási folyamat során a szőlő héjával együtt használták fel.
Csak minőségi természetes bort válasszon, ne mesterségeset.
Tofu és szójatej – csak megbízható termelőtől
A szójatermékek nemcsak hialuronsavat, hanem fitoösztrogéneket is tartalmaznak, amelyek segítik a szervezetet a saját savtermelésében. A tofu és a szójatej sokkal többet tartalmaz ezekből, mint más termékek.
Próbáljon meg csak megbízható gyártótól vásárolni termékeket, amely nem használ genetikailag módosított szóját.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.