Egyéb, Kultúra

6 színész, akiről nem tudtad, hogy filmforgatás közben halt meg

Hollywoodi hírességnek nagyon jó lenni, hiszen az ember filmjeit mozik ezrei vetítik. Eltekintve a hatalmas rajongótábortól és a sok pénztől, amit keresnek, ünnepelt sztárnak lenni egyszerűen jó érzés.

Néha azonban a dolgok balul sülnek el.. nagyon balul.. Van, aki megússza néhány karcolással, de van, hogy a szerencse annyira elpártol a színész mellől, hogy halállal végződik a forgatás. Itt van 6 sztár, akiről nem tudtad, hogy az utolsó filmje forgatása közben halt meg.

1, Steve Irwin

Steve, ismertebb nevén a krokodil vadász, „Az oceán leghalálosabb állatai” című sorozatot forgatta, amikor egy rája véletlenül szíven szúrta. Filmen megörökített halála, teljes terjedelemben megjelent online.

2, Bruce Lee

Bruce Lee, volt az első és talán máig a legismertebb ázsiai származású filmsztár, aki a harcművészet által egy egészen új stílust és színészi szerepkört vezetett be a filmművészetbe. Rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert, különleges harcművészeti tudásával, emberfeletti gyorsaságával. Sajnos, karrierje rövid életű volt, amikor először összeesett a „A halálos játszma” című film készítése közben a stúdióban. Egy közeli kórházba rohantak vele, ahol agyi ödémát diagnosztizáltak. Agyi ödémát, több dolog is okozhat, többek között vérrög, fertőzések, agyban fellépő vérzés és fejre mért ütés, agyrázkódás is. A duzzanatot gyógyszerrel stabilizálták és Lee visszatért a munkába, hogy befejezze a filmet. Sajnos, két hónappal később fejfájásra panaszkodott, lefeküdt, majd nem lehetett felébreszteni, és miután kórházba rohantak vele, érkezéskor már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

3, Brandon Lee

Bruce Lee fiának, Brandonnak a halálát egy szerencsétlenül üresnek vélt, de megtöltött 44 es kaliberű fegyver okozta, a „varjú” című film forgatása közben. A baleset a kellékesek, nem a Brandont megölő – azóta már szintén meghalt, Michael Massee – színész hibájából történt. A kellékpisztoly csövében ugyanis egy korábban beragadt töltény volt, amit szerencsétlen módon a kellékesek vaktölténye kirepített a csőből, hasba lőve vele Brandon Leet, aki a korházban az életmentő operáció ellenére meghalt. A filmet végül Brandon dublőre segítségével fejezték be.

4, John Ritter

Karrierje szépen ívelt, számtalan tévéműsorban szerzett hírnevet magának. Sajnos karrierje nem tudott kiteljesedni, mert a “8 Simple Rules for Dating My Daughter.” című film forgatása közben mellkasi fájdalomról panaszkodott, majd hányt. Korházba érkezése után sajnos a műtét sem tudta megmenteni. A diagnózis szívinfarktus.

5, John Candy

Főként humoros filmekből ismerjük, úgy, mint a Reszkessetek betörők, Űrgolyhók, vagy a Jég veled! Mexikóban forgatta éppen az Elég a vadnyugatból című filmet, mikor éjszaka szívinfarktust kapott és meghalt. John mindig is súlyproblémákkal küzdött, bár az utolsó időkben erőfeszítéseket tett, hogy megszabaduljon a felesleges kilóktól.

6, Oliver Reed

Oliver Reed az 50es években kezdte karrierjét. Különleges tehetség volt, azonban sajnos azonban hírhedt ivó és mellette igazi nőcsábász volt. Máltán a „Gladiator” filmezésénél Reed ott maradt egy bárban, és egy este alatt nem kevesebb mint, 8 palack német sört, 3 palack Kaptain Morgan Rumot, több konyakot és whiskyt is megivott. Ekkor a színész hirtelen leesett a székéről, és szívrohamot szenvedett.

A filmet egy dublőrrel kellett befejezni, a studio 3 millió dollárt kellett elköltsön arra, hogy digitálisan behelyezze Reed arcát a filmbe.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.