Egészség, Tippek, Történet

Egy nő figyelmeztetést adott ki a kullancsokra. Azt javasolja, hogy égessük el őket, miután eltávolítottuk őket. Mindenki olvassa el, hogy miért!

Mivel idén rengeteg a kullancs, még egy rövid erdei séta vagy egy grillezés a folyó mellett is azzal végződhet, hogy kullancsot viszünk haza a ruhánkon vagy a testünkön. Ez történt a nővel is, aki riasztó képpel együtt tette közzé történetét.

Gyakran előfordul, hogy csak eltávolítjuk a kullancsot anélkül, hogy megölnénk…

Íme a nő által leírt helyzet:

„Miután eltávolítottuk a kullancsot, mindenképpen égessük el! Ha nem teszi meg, két hét múlva körülbelül 100 új kullancs petéit keltheti ki. Ezt a kullancsot a 15 éves Dió nevű kutyámból távolítottam el. Ne feledje mindig elégetni a kullancsot, miután eltávolította!”

Figyelmeztetését több mint háromezerszer osztották meg. Mi pedig arra szeretnénk emlékeztetni, hogy mindig ellenőrizze, hogy a gyermekei vagy kutyái ne jöjjenek haza hívatlan vendégekkel! A kullancsok által terjesztett betegségek nagyon veszélyesek lehetnek, ezért mindig legyen óvatos.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.