Egészség

Hogyan használjuk az aktív szenet a méreganyagok, mérgek és penészgombák eltávolítására a szervezetből?

Azt is megtudhatja, hogy mikor nem szabad aktív szenet használni!

Az aktív szén egy hatékony természetes gyógymód a vegyi anyagok és méreganyagok eltávolításához a szervezetből.

A szénnek számtalan alkalmazási területe van. A legtöbb esetben mérgezések kezelésére használják. Emellett csökkenti a puffadást, enyhíti a gázokat, csökkenti a koleszterinszintet, megelőzi a másnaposságot és enyhíti az epeproblémákat a terhesség alatt.

Az aktív szén 10 legfontosabb felhasználási módja

Az aktív szén használata során nagyon fontos, hogy naponta elegendő vizet igyon. Ennek oka, hogy az aktív szén hányást okozhat. Ezáltal hatékonyabban megszabadulhat a méreganyagoktól, és megelőzheti a székrekedést.

A mérgezések hatékony és biztonságos kezelése és a méreganyagok szervezetből való eltávolítása mellett az aktív szenet fertőtlenítésre is használhatja. A Lyme-kór kezelésében is nagyon hatékony lehet.

Fogak és száj

Az aktív szén rendkívül hasznos a száj egészségére. Képes megváltoztatni a száj pH-egyensúlyát, megakadályozni a rossz leheletet, valamint megelőzni az íny- és szájbetegségeket. Fehéríti a fogakat azáltal, hogy felszívja a lepedékeket és a fogakat elszínező anyagokat.

Mosson fogat a szokásos módon, de ügyeljen arra, hogy a leginkább elszíneződött területekre összpontosítson. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a szájából, használjon langyos vizet.

Az aktív szénnel való fogmosás heti 2-3 alkalommal ajánlott a maximális előnyök elérése érdekében. Ha fogai érzékennyé válnak, hagyja abba a használatát.

Megszünteti a gázokat és a puffadást

Az aktív szén hatékonyan és eredményesen küzdhet a gyomorban lévő gázok és puffadás ellen. Ezt úgy éri el, hogy megköti az élelmiszerekben lévő káros termékeket, amelyek zavarokat okoznak. Étkezés előtt ajánlott bevenni egy pohár vízzel. Utána igyon sok vizet, hogy segítsen a szervezetnek eltávolítani a szenet.

Gyógyítja az alkoholmérgezést és segít megelőzni a másnaposságot

Az aktív szén segít eltávolítani a szervezetből a mérgezést okozó méreganyagokat. Bár az alkoholt nem képes megkötni, a mesterséges édesítőszereket és vegyi anyagokat képes eltávolítani. Néhány tanulmány kimutatta, hogy ha az aktív szenet alkohollal együtt szedjük, csökkentheti az alkohol koncentrációját a vérben.

A penész eltávolítása

A káros penészgombák vese- és májelégtelenséget, depressziót, agyműködési zavarokat, szemirritációt, szívproblémákat, hányást, fejfájást, súlyos légzési nehézségeket és immunrendszeri zavarokat okoznak.

Ha penészgombát észlel, azt megfelelően el kell távolítani. Viseljen kesztyűt és arcvédőt, hogy ne lélegezzen be mérgező penészgombát, és naponta háromszor, étkezés előtt 1,5-2 órával vegyen be aktív szenet, hogy eltávolítsa a penészspórákat a szervezetéből.

A kemény felületeken lévő penész megtisztítására a bórax, a szódabikarbóna, és a teafaolaj is használható.

Vízszűrés

Mivel képes a vízben lévő szennyeződések, köztük a növényvédő szerek, ipari hulladékok, oldószerek és más vegyi anyagok megkötésére, az aktív szenet vízszűrő rendszerekben használják. A kutatások szerint a faszénnel aktivált szűrők hatékonyan képesek eltávolítani a fluoridot.

Elkerülése rendkívül fontos az immunrendszer megfelelő működése, az egészséges máj és vese, valamint a száj jó állapota szempontjából.

A tοxοinok sürgős eltávolítása

Az aktív szén gyógyszerek véletlen vagy szándékos túladagolása esetén is használható. Az ajánlott adag 50-100 mg felnőtteknek és 10-25 mg gyermekeknek.

Az aktív szén ételmérgezés esetén is alkalmazható, ha hasmenés és hányinger jelentkezik. Felnőtteknek 25 mg-ot kell bevenniük, amint a tünetek jelentkeznek, míg gyermekeknek 10 mg-ot kell adni. Ne feledje, hogy az aktív szén használatakor sok vizet kell innia.

A bőr és a test egészsége

Az aktív szén nagyon hatékony a pattanások és a testszag kezelésére, valamint a rovarcsípésekből eredő viszketés enyhítésére is.

Keverjen össze 1 ampulla aktív szenet ½ evőkanál kókusz olajjal, és vigye fel az érintett területre.

Ismételje a kezelést 30 percenként, amíg úgy érzi, hogy a viszketés és a kellemetlen érzés enyhül.

Emésztőrendszeri tisztítás

Az aktív szén képes eltávolítani az allergiás reakciókat, az immunrendszer gyenge működését és az oxidatív károsodást okozó méreganyagokat, ezáltal csökkenti az ízületi fájdalmakat, növeli a szellemi kapacitást és az energiát.

Rendszeresen tisztítsa meg emésztőrendszerét, hogy megőrizze jó egészségét és jólétét, mert az élelmiszerekben lévő növényvédő szerek és az ivóvízben lévő vegyi anyagok nagy terhet róhatnak a szervezetére. Javasoljuk, hogy minden étkezés előtt 90 perccel és 2 napon keresztül 10 mg-ot vegyen be.

Anti-aging

Az aktív szén megakadályozhatja a vese és a máj károsodását, és támogathatja a mellékvesék egészséges működését. Az aktív szén rendkívül hasznos ezeknek a szerveknek, mivel képes kiöblíteni a vegyi anyagokat és méreganyagokat.

Ajánlatos naponta 2 kapszulát bevenni a méreganyagokkal, nehézfémekkel vagy nem organikus termékekkel való támadás után.

Csökkenti a magas koleszterinszintet

Számos tanulmány kimutatta, hogy az aktív szén képes csökkenteni a koleszterinszintet. Valójában kimutatták, hogy mindössze 4 hét alatt 25%-kal csökkenti az összkoleszterinszintet, 41%-kal az LDL-koleszterinszintet és 8%-kal a HDL-koleszterinszintet.

Bár használata biztonságos, tisztában kell lennie azzal, hogy bizonyos egészségügyi állapotok, például vérző vagy elzáródott belek, krónikus kiszáradás, lyukak a belekben, lassú emésztés vagy nemrégiben végzett hasi műtét befolyásolhatja az aktív szén reakcióját a szervezetben.

Továbbá az aktív szén zavarja a vényköteles gyógyszerek felszívódását. Javasoljuk, hogy az aktív szenet 1,5-2 órával étkezés, vényköteles gyógyszerek és étrend-kiegészítők előtt vegyük be.

Válasszon kókuszdióhéjból vagy azonosított fafajokból származó aktív szenet. Kerülje a porított formákat, mert sokukban mesterséges édesítőszerek lehetnek, amelyek tele vannak vegyi anyagokkal.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.