Egészség

Szobanövények, amik segítenek megőrizni az egészséged

Íme a 6 legjobb hálószobanövény, amelyek segítenek megőrizni az egészséget és a jó közérzetet:

Anyósnyelv

Ez a növény elképesztő módon képes megtisztítani a levegőt, így ha a beltéri levegő minőségének a javítása a cél, akkor ez a növény a legjobb választás. Az anyósnyelv a levegőtisztító képességei mellett eltávolítja a káros méreganyagokat is, ez teszi ideális növénnyé mindazok számára, akik tisztább levegőt szeretnének belélegezni a az otthonukban. Az anyósnyelv nem igényel sok törődést, nem szükséges közvetlenül napsütötte helyre tenni, és nem kell őket gyakran öntözni. Sőt, ezek a növények gyakran jobban fejlődnek, ha időnként hagyjuk, hogy a talaj egy kicsit kiszáradjon.

Levendula

A levendula népszerű növény, apró illatos lila virágaival és zöldesszürke lombozatával minden hálószobának jellegzetes kiegészítője lehet. A levendula a testre gyakorolt nyugtató hatásáról és kellemes illatáról ismert, ugyanis belélegzése bizonyítottan csökkenti a stresszt, javítja a légzést, és elősegíti a mélyebb alvást. A levendula éppen ezért gyakran megtalálható a spa termékekben, például szappanokban, bőrápoló krémekben, gyertyákban és fürdősókban is. A levendula imádja a közvetlen napfényt és rendszeres öntözést igényel. Ideális, ha déli fekvésű ablak közelébe helyezzük, hogy sok napfényhez jusson.

Póknövény

A póknövény bizonyítottan hatékonyan távolítja el a levegőben lévő méreganyagokat, például a formaldehidet és a szén-monoxidot. A formaldehid egy mérgező gáz, amely irritálhatja nyálkahártyát, így a szemet, a torkot és az orrot, mivel számos háztartási termékben, például a szövetekben, a papírban is megatlálható. A póknövény ideális lehet bármelyik hálószobában, mivel nem egy kényes növény, a gyenge és erős fényben is egyaránt jól fejlődik. Fontos azonban, hogy ne tegyük ki őket közvetlen napfénynek, és kerüljük a túlöntözést is.

Aloe Vera

Az aloe vera arról ismert, hogy éjszakánként extra oxigént termel, ami segít megtisztítani a hálószoba levegőjét. Remek választás azoknak, akik a bőrproblémákat szeretnének természetes módon kezelni. Az aloe vera rendszeres öntözést igényel, kedveli a természetes fényt, de ne közvetlenül erős napfényre tegyük. Az aloe vera termesztése és fenntartása egy kis kihívást jelenthet, de áldásos hatása miatt nagyon is megéri a plusz törődést.

Bostoni páfrány

A bostoni páfrány fantasztikus kiegészítője minden olyan otthonnak, amely a beltéri levegő minőségét szeretné javítani és némi zölddel gazdagítani. Ezek a páfrányok könnyen gondozhatók és számos egészségügyi előnnyel járnak. Ez a páfrány természetes párásító és légtisztító, amely eltávolítja a levegőből a káros méreganyagokat, köztük a xilolt és a formaldehidet. Segít a száraz bőr érzet enyhítésében is, így azok számára, akik gyakran használják a légkondicionálót, elengedhetetlen. A bostoni páfrányok a hűvös környezetet kedvelik, és a talajukat állandóan nedvesen kell tartani.

Angol borostyán

Az angol borostyán időtlen szépség, amelyet már az ókori görögök és rómaiak is nagyra becsültek buja, fényes levelei miatt. A növény népszerűsége abból ered, hogy képes enyhíteni az olyan légzési panaszokat, mint az asztma, a hörghurut, így ideális növény a hálószobában a nyugodt alvás érdekében. Az angol borostyán a levegőben lévő penészrészecskék eltávolításában is egy hős, de nem csak a penészgombák elszaporodását segít megelőzni, de jelentősen csökkenti az allergének számát is. Ellentétben sok olyan növénnyel, amely közvetlen napfényt igényel, az angol borostyán a mesterséges fény kedvelője, ezért a legjobb, ha távol tartod az erős nyári napsütéstől. Ez a növény gyakori öntözést igényel a virágzáshoz.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.