Háztartás

Adja hozzá ezt a terméket a WC-kagylóhoz, és hosszú időre elfelejtheti a súrolás fáradalmait

A WC tisztítása igazán kellemetlen munka. Legtöbbször speciális tisztítófolyadékot használunk erre a célra. De vajon tényleg tudja, hogyan kell helyesen használni? Próbáljon ki egy egyszerű trükköt.

A WC a baktériumok és a penész igazi menedékei. Ezért olyan fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk. Kiderült, hogy nem a használt termék a fontosabb a WC tisztításakor, hanem az, ahogyan tisztítod.

Hogyan tisztítsam meg megfelelően a WC-t?

Általában egy speciális folyadékot öntünk a WC falára, majd néhány perc múlva lehúzzuk. Ez a tisztítószer-használati módszer azonban nem túl hatékony. A folyadék ugyanis nem jut el a WC minden sarkába. Hogyan lehet ezt orvosolni? Egyszerűen emelje fel a WC-tartály fedelét, és tegye oda a tisztítószert, majd húzza le. Ez a módszer ideális a türelmetlen emberek számára, akik nem szeretnek sokáig várni a folyadék hatására. Ez a trükk valóban hatékony. Csak hetente egyszer kell a tisztítószert a WC-tartályba adagolni, és biztos lehet benne, hogy a WC mindig tiszta marad. A WC-öblítésnek ezt a módszerét azonban néha kritizálják, mert állítólag károsíthatja a WC tömítéseit. A kritika ellenére néha valóban érdemes alkalmazni ezt a trükköt.

Házi szerek a WC-tisztításhoz

Ecet és szódabikarbóna: Keverjen össze egy pohár ecetet és egy pohár szódabikarbónát, és öntse a wc csészébe. Hagyja hatni 15-20 percig, majd dörzsölje át egy WC kefével, és öblítse le.

Citromsav és szódabikarbóna: Keverjen össze egy pohár citromsavat és egy pohár szódabikarbónát, és öntse a WC csészébe. Hagyja hatni 15-20 percig, majd dörzsölje át egy WC kefével, és öblítse le.

Kóla: Öntse ki egy üveg kólát a WC csészébe, és hagyja hatni egy éjszakán át. Reggel dörzsölje át egy WC kefével, és öblítse le.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.