Egészség, Tippek

4 házi gyógymód a tyúkszem ellen! Sosem gondoltam volna, hogy a zöldségek ennyit tudnak segíteni!

A tyúkszemet senki sem szereti. Fájdalmas, és még a legkényelmesebb cipő viselése esetén is pár perc után elegünk van a járásból. Ahhoz, hogy gyorsan megszabaduljon ettől a kellemetlen problémától, érdemes kipróbálni a következő négy házi szer egyikét.

1. Fokhagyma

Küzd a baktériumok ellen és csökkenti a vízvisszatartást, ami segít a bőr gyorsabb gyógyulásában. Egyetlen gerezd fokhagyma és egy teáskanál olívaolaj (5 g) elegendő. Vágja a fokhagymát négy részre, és törje össze egy mozsárban. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat, és az így kapott pasztát kenjük a tyúkszemre, kössük be és feküdjünk le 🙂

2. Kamillatea

A fokhagymához hasonlóan a kamilla is csökkenti a vízvisszatartást, valamint segíti a bőr gyógyulását és csökkenti a fájdalmat. 3 liter vízhez (12 pohár) érdemes 2 pohár kamillát vagy 12 tasak kamillatea kivonatát hozzáadni. Megjegyzés! Bármelyik megoldást is választjuk, a kamillát a vízbe kell dobni és felforralni, majd a tiszta főzetet egy mosdótálba kell önteni, ahol áztassuk a lábunkat, amíg a víz ki nem hűl.

3. Körömvirág (Calendula)

A körömvirág levelei hidratáló hatásúak, puhítják a bőrt, és segítik a sebek gyógyulását is. A hozzávalók egy bőséges adag krémhez szükségesek, amely sokáig kitart:

  • 3 üveg olívaolaj (600 g),
  • 1 tégely körömviráglevél (60 g),
  • 3 kanál méhviasz (45 g)

Az elkészítése egy kis időt vesz igénybe, de megéri! Kezdjük azzal, hogy az olívaolajat ráöntjük a levelekre, és 40 napig hagyjuk állni a keveréket. Ezután kivesszük a leveleket, és felmelegítjük az olajat (elegendő egy vízfürdőt készíteni az edényhez, amelyben az olajat tároljuk). Amikor az olaj forró, hozzáadjuk a viaszt, és a két összetevőt addig keverjük, amíg egységes masszát nem alkotnak. Ezután a folyékony krémet gyorsan egy üvegedénybe öntjük, és miután kihűlt, elkezdhetjük rendszeresen bekenni vele a lábunkat.

4. Póréhagyma és ecet

A póréhagyma gazdag C-vitaminforrás, az ecet pedig fertőtlenítő hatású. A szükséges hozzávalók egy pohár ecet (200 ml) és 1/2 póréhagyma. A zöld leveleket 24 órán át áztatjuk az ecetben, majd a levelekkel áttöröljük a tyúkszemet.

Ezeknek a módszereknek köszönhetően mindannyian ápolt lábakban gyönyörködhetünk, a tyúkszemeknek nyoma sem marad!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.