Szépség, Tippek

Elege van a duzzadt- táskás szemekből? Ezt próbálja ki

Sajnos sokan küzdenek a problémával, hogy reggel, vagy akár egész nap duzzadt és táskás a szemük. Pedig van néhány egyszerű otthoni praktika, amivel ezt könnyen javítható.

  1. Víz

A legegyszerűbb módszer, hogy megszabaduljunk a szem alatti táskáktól, a rendszeres és megfelelő mennyiségű vízivás. Egy felnőtt embernek egy nap legalább nyolc – tíz, 3dl es pohár vizet kell fogyasztania arányosan elosztva, hogy megfelelően hidratáljon. Ugyanakkor amennyire lehetséges csökkentsük a só fogyasztást és kerüljük el szódavíz es koffein ivást, amely szintén dehidratáló hatású.

  1. Hideg kanál

Ha hideg kanalat helyezünk a szemünkre, segítünk, hogy a fáradt szem és a szem erei ellazuljanak, megkönnyebbüljenek és ezáltal csökkenjen duzzadásuk. Tegyünk egy fém kanalat a hűtőgépben 10 percre, majd szorítsuk a szemünkre a kanál kerek részét, amíg az felmelegszik. Naponta többször megismételhetjük.

  1. Tea filter

Hatás filtereket sose dobjuk ki felhasználható növények trágyázására, illetve a szemünk környéki duzzanatok együttélésére is enyhítésére is. Tegye a használt filtert a hűtőbe körülbelül 30 percig, majd helyezze a szemére és egy kanál segítségével tartsa rajta 10- 15 percen át. Ismételje ezt a módszert naponta néhányszor.

  1. Uborka

Szeletelje le az uborkát közepes vastagságúra, majd helyezze el a hűtőben. A lehűtött hideg szeleteket tegye szemhéjára körülbelül 10 percig vagy amíg megmelegszik. Ismételje meg ezt a folyamatot naponta többször.

  1. Tojásfehérje

Válassza el két darab tojássárgáját a fehérjétől. A fehérjét alaposan keverje fel össze egy külön tálban amíg kicsit pépes állagú lesz. Ezt ecsettel vagy puha ruhával vigyázva kenje a szem alá és hagyja állni körülbelül 15 percig. Ismételjük meg naponta, néhány napig.

  1. Burgonya

Csakúgy, mint az uborka, a burgonya is hatékonyan védi a puffadt szemeket. A burgonyában található keményítő gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkentik a szem alatti táskákat. Mosson és hámozzon meg egy közepes méretű burgonyát, majd reszelje le és tegye a reszeléket egy tiszta vékony puha ruhába és kösse össze. Helyezze el ezt a ruhát néhány percig a szemhéjára. Ismételje meg a folyamatot többször, addig, amíg a puffadás elmúlik.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.