Egészség

Vigyázat – hasnyálmirigy-gyulladás. Hogyan kezeljük és mi tilos

A hasnyálmirigygyulladás otthon is kezelhető népi gyógymódokkal, például a jól ismert kaporral vagy annak magjaival.

Egy teáskanálnyi zúzott alapanyagot (kaprot vagy annak magját) öntsünk egy pohár forró vízbe, egy órán át áztassuk, szűrjük le. Négy italban igyuk meg.

Ürömfű

Az ürömfű gyógynövényt infúzió vagy alkoholos tinktúra formájában használják. Öntsünk 1 evőkanál gyógynövényt 1 csésze forró vízhez, forraljuk fel, forraljuk 3-4 percig, 45 percig áztassuk, szűrjük le. Étkezés előtt 15 perccel 1-3 evőkanálnyit vegyen be. Tinktúrát fogyassza naponta 3-szor 1-2 evőkanálnyit 15-20 perccel étkezés előtt.

Zab

Áztassa be a zabot, és tegye meleg helyre. A második napon, amikor a zabszemek kicsíráznak, mossuk meg őket, szárítsuk meg és őröljük meg kávédarálóban, az így kapott zablisztet hígítsuk fel hideg vízzel, öntsük fel forró vízzel és forraljuk 1-2 percig. Ezután vegyük le a tűzről. Hagyjuk 20 percig ázni, majd szűrjük le és igyuk meg. A zabpehely ital mindig friss legyen, ezért közvetlenül fogyasztás előtt kell elkészíteni.

Burgonya

Vegyünk 2-3 közepes méretű burgonyát és 1-2 sárgarépát. Mossuk meg őket alaposan. A burgonyából csak a rossz részeket vágjuk ki, magát a héjat nem kell levágni. Ezután futtassa át egy gyümölcscentrifugán, 200 gramm levet kell kapnia. A levet fél órával étkezés előtt igyuk meg. A kezelés időtartama 7 nap, majd egy hét szünet. Három kezelésre van szükség.

Krónikus hasnyálmirigy-gyulladásban a népi gyógyászat is ajánlja a cikória (kávéhoz hasonlóan főzött) ivását fele-fele arányban tejjel.

Hasnyálmirigygyulladás esetén ajánlott rendszeresen fűszer nélküli tengeri algát fogyasztani.

A népi gyógymódok alkalmazása előtt tanácsos konzultálni az orvossal.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.