Egészség

Ez nem búzadara: 5 testregeneráló, ami miatt a hajdinát érdemes beilleszteni az étrendbe

Már egyetlen termék is biztosíthatja a kiváló egészséget a következő évekre

Azok vagyunk, amit megeszünk. Ezért a külső szépségünk közvetlenül függ attól, hogy milyen ételeket fogyasztunk. És kezdhetjük kicsiben – csak 100 gramm hajdina kását iktassunk be az étrendünkbe. Ez a mennyiség naponta elegendő lesz ahhoz, hogy javítsa a körmök, a haj és a bőr minőségét.

A hajdina hasznos azoknak, akik figyelnek az alakjukra. Tény, hogy a hajdina kása összetett szénhidrátokat tartalmaz. Ezek hosszú időre telítik a szervezetet, ami miatt ritkábban akar enni.

Hány hasznos elemet tartalmaz még a hajdina? Magnézium, kálium, bór, cink – és ez nem minden.

Nem szükséges csak hajdinát enni. Könnyen változatossá tehető az étrend – a hajdina kása tökéletesen kombinálható hússal, zöldségekkel, kefirrel, vajjal.

A hajdina kása elkészítése nagyon egyszerű, csak néhány alapanyagra van szükségünk.

Hozzávalók:

  • 1 csésze hajdina
  • 2 csésze víz
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál méz vagy juharszirup
  • opcionális: fahéj, mazsola, dió, mandula, gyümölcs

Elkészítés:

1) Mossuk meg a hajdinát egy szűrőben, majd tegyük egy közepes méretű lábasba.
2) Adjuk hozzá a vizet és a sót, és forraljuk fel.
3) Csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük fedő alatt kb. 15 percig, vagy amíg a víz el nem párolog.
4) Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat és a mézet vagy juharszirupot. Keverjük össze jól.
5) Ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal, mazsolával, dióval, mandulával vagy gyümölcsökkel.
6) Tálaljuk melegen vagy hidegen.

Jó étvágyat!