A finom görögdinnye kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány tényezőt. Például nem szabad olyan görögdinnyét vásárolni, amelynek héja repedezett. Tudta?
Előfordulhat, hogy a görögdinnyén idővel repedések keletkeznek, ahogy a gyümölcs öregszik, vagy ahogy a növekedés, a szállítás vagy a tárolás során stressznek van kitéve.
Mik a következmények? Sajnos a repedéseken baktériumok és más szennyeződések juthatnak be, ami miatt a gyümölcs gyorsabban romlik meg, ami ételmérgezéshez vezethet.
A repedezett héj veszélyezteti a frissességet, és befolyásolja a cukrok és a gyümölcslevek eloszlását a gyümölcs belsejében. Amikor a görögdinnyén repedések keletkeznek, azokon keresztül nedvességet veszít, ami száraz és kevésbé lédús belsejéhez vezet. A repedések miatt a gyümölcs valószínűleg olyan fontos tápanyagokat is veszít, mint az antioxidánsok, valamint az A- és C-vitamin.