Háztartás

Tegyen néhány cseppet a felmosóvízbe, hogy örökre távol tartsa a hangyákat és a csótányokat

A rovarok jelenléte az egyik leggyakoribb probléma otthonainkban, és ezek közül a hangyák és a csótányok a legáltalánosabbak közé tartoznak. Szerencsére lehetőség van arra, hogy természetes gyógymódokat alkalmazzunk e nemkívánatos vendégek végleges eltávolítására.

A hangyák és csótányok távol tartása nem csupán esztétikai vagy kényelmi kérdés. Bár kicsik és ártalmatlanok, ezek a rovarok betegségátvivőnek és a kórokozó baktériumok terjesztőinek számítanak. Ráadásul a helyzetet tovább rontja, hogy általában az élelmiszereinket veszik célba.

Az otthon tisztán és rendben tartása az első lépés a hangyák és csótányok inváziójának kockázatának csökkentésére. Néha azonban ez nem biztos, hogy elég.

Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan illóolajat, amelyek taszító hatással vannak ezekre a nemkívánatos vendégekre, és amelyek segítenek távol tartani őket.

Borsmentaolaj. Ez az egyik leghatékonyabb taszító olaj, és a csótányokra is mérgező hatású. Adjunk néhány cseppet a padlómosáshoz használt vízhez. Vattakorongokat is áztathat borsmentaolajba, és a rovarok bejárati pontjaira helyezheti őket.

Eukaliptuszolaj. Illata nekünk, embereknek nagyon kellemes, de a rovarok számára lehetetlen elviselni. Amellett, hogy padlómosásra használja, összekeverheti vízzel, és befújhatja vele otthona sarkát.

Cédrusolaj. Ez egy természetes rovarölő szer, amely nagy segítség a csótányok és a hangyák ellen, és az egész házat nagyszerű illatúvá teszi.

Rozmaringolaj. Ezt az aromás növényt széles körben használják a főzésben és a természetes gyógyászatban, de sokféle rovarra mérgező. Keverje össze vízzel, vagy tegyen néhány cseppet a padlómosáshoz használt oldatba.

Oregánóolaj. Illata nagyon kellemes, és képes mind a hangyákat, mind a rovarokat elriasztani. Hatása tartósabb, mint más olajoké.

Babérolaj. A babér az egyik legismertebb orvosság a csótányok ellen. Használhatja otthonának szagtalanítására is.