Egészség, Tippek

Hogyan tüntessük el a HPV vírus okozta szemölcsöket testünkről.

HP vírus, más néven humán papilloma vírus a testen apró szemölcsöket okoz és nemi úton terjed. A szemölcsök általában rózsaszín vagy szürkés apró szemölcsök formájában jelennek meg a bőrön. A HPV vírus okozza a legtöbb méhnyakrákot, valamint a hüvely, a pénisz, végbél és az oropharynx egyes rákos megbetegedéseit (a torok felületének hátsó rákjai, beleértve a nyelv alapjának és a mandulák rákját). A betegség sajnos jelenleg nagyon elterjedt, mivel nem találták meg a hivatalos ellenszerét még. Az USA-ban a népesség 7,5% a fertőzött, míg Magyarországon több, mint 700e ember. A szemölcsök eltüntetésére van egy házi módszer.

Első lépés: alaposan mosson kezet szappannal és most sok kis meg a fertőzött területet majd egy tiszta puha ronggyal töröljük le.

Második lépés: mártson egy kis vatta darabot (fülpiszkáló, arclemosó vatta darabot) almaecetbe és helyezze a kis vatta darabot a kezelendő felületre. Csak a szemölcsre helyezzük és rögzítsük is ott stabilan celluxal, vagy sebtapasszal. Ha nagyobb kiterjedésű a felület, akkor nagyobb arclemosó pamacsot használjuk és rögzítsük a fertőzött területen, akár egészségügyi tapasszal vagy celluxal.

Harmadik lépés: hagyja rajta a vatta darabot vagy arclemosó darabot rögzítve fertőzött területen legalább 8 órán át. Ez némileg csíphet, vagy maró érzéssel járhat.

Negyedik lépés: távolítsuk el a vatta darabot vagy mint lemosó darabot a felületről és alaposan öblítsük le. Hagyjuk a felületet pihenni gyógyulni.

Alkalmazás előtt, mindenképpen konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdi a természetes gyógymódokat használni, hogy egészen biztosan a legmegfelelőbb gyógymódot találja meg saját maga számára.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.