Sokan szeretik az újrahasznosítást és szeretnek egy dolgot sokszor felhasználni. Az ilyen emberek környezetbarát módon élnek és vigyáznak bolygónkra. Csatlakozzon hozzájuk, és tudja meg, mire jó a tésztafőzéshez használt víz.
Trágya egyenesen a konyhából
Amikor tésztát főz vacsorára, biztosan nem gondol közben a szobanövényeire. Miközben kedvenc étele elkészítésének folyamatának sok köze van a kertészkedéshez.
Ha szeretné támogatni az otthoni vagy az erkélyen lévő növényeit, akkor készítsen nekik természetes trágyát. Az elkészítéséhez nem kell sokat tenni. Csak főzze meg a tésztát, és a maradék vízzel öntözze meg a növényeit. Nincs ennél egyszerűbb! Csak ne feledje, hogy a folyadékot hagyja jól kihűlni, és hetente legalább kétszer alkalmazza ezt a trágyát.
Nincs só a vízben
A tésztafőzés utáni víz keményítőt, olyan elemeket és tápanyagokat tartalmaz, amelyekre a növényeknek szükségük van az egészséges növekedéshez, a legfontosabb azonban, hogy ne tartalmazzon sót. Ha a sót folyamatosan adagoljuk a talajba, a növények végül nem veszik fel a vizet (pedig bőségesen lesz belőle), hervadni kezdenek, és végül elpusztulnak.
Mi másra használható fel a tészta főzése után megmaradt víz?
Jó alapanyag húsleves készítéséhez vagy leves főzéséhez.
Hasznos a mártások sűrítéséhez.
Főzhet benne zöldségeket.
Jól használható pizza vagy kenyér készítése során.
Nagyszerű hajöblítő. Táplálja a száraz és fénytelen hajszálakat.
Alkalmas a lábak áztatására, mivel puhítja a bőrt.