Háztartás, Tippek

Összement a pulóver a mosás után? Még mindig visszanyerheti korábbi formáját!

Jegyezze meg ezt az életre szóló tippet, és soha többé ne dobja ki a mosás után túl kicsivé vált darabokat.

Lehet, hogy a férje segíteni akart, és saját maga mosta ki a ruháit, vagy esetleg elkalandozott a figyelme, és véletlenül rossz hőmérsékletet állított be? Így a szép és majdnem új pulóvere már csak egy négyéves gyereknek vagy a kutyájának jó?

Ennek a bajnak több oka is lehet:

Helytelen vízhőmérséklet
Hirtelen hőmérsékletváltozás, ami összenyomja és deformálja a szálakat

Ne essünk kétségbe, hanem próbáljuk visszaállítani a pulóver korábbi formáját.

Azonnal cselekednie kell, mielőtt a pulóver megszárad.

Töltsön meleg vizet a mosogatóba, és adjon hozzá babasampont vagy hajbalzsamot. Kezdjen egy kupaknyival, ha ez nem tűnik elégnek, akkor adjon hozzá többet, körülbelül egy harmad pohárral. Használhat gyapjúhoz való enyhe mosószert is.
Áztassa a pulóvert 10 percig a vízben, hogy az összes szál kinyúljon.
Óvatosan húzza ki a pulóvert a vízből, csavarja ki a felesleges vizet. Ne mossa túl a pulóvert csavarással vagy tiszta vízzel történő öblítéssel.
Vegyen két nagyméretű törölközőt. Az egyiket terítse ki egy sima felületre, fektesse rá a pulóvert, és fedje le a másik törölközővel. Tekerje fel mindkét törölközőt a pulóverrel együtt, hogy felszívja a vizet.
Egy száraz törülközőn nyújtsa ki a pulóvert, óvatosan az eredeti méretére. Ne vegye le a törölközőről, amíg meg nem száradt, és időnként ellenőrizze az állapotát kézzel történő nyújtással.