Háztartás, Tippek

Miért kell a kávét a hűtőben tárolni – egy kevéssé ismert titok

A kávét nem szabad egyszerűen a szekrény polcán tárolni – így a termék nagyon gyorsan elveszítheti gazdag ízét.

Elég gyakran előfordul, hogy sokan egyszerűen a szekrény polcán tárolják az őrölt kávét. Valójában azonban nem érdemes így tenni, mert ilyen körülmények között gyorsan elveszítheti értékes tulajdonságait és megromolhat.

Hol érdemes tárolni a kávét?

Valószínűleg vannak olyan dolgok, amiket otthon tart, és amiket nem lehet a hűtőben tárolni. És fordítva – vannak olyan dolgok, amelyeket nem tárol a hűtőben, pedig kellene. Az őrölt kávé – hol tárolja? Általában a szekrényben. De ez nem jó ötlet. Az összes ízmolekula nagyon gyorsan tönkremegy. Ezért kell hermetikusan lezárt üvegben tárolni a hűtőben.

Egy másik élelmiszertípust is leggyakrabban a szekrényben tárolnak, de a hűtőben kellene tartani – a gabonaféléket.

A rizst és más gabonaféléket valószínűleg a szekrényben tárolja. De a gabonaféléket is jobb a hűtőben tárolni. Így nem jutnak bele az élősködők.

Ugyanakkor az érlelt sajtot nem szabad a hűtőben tárolni, mert kiszárad és élvezhetetlenné válik. Ezért jobb, ha ezt a terméket papírba vagy kendőbe csomagolva nem a hűtőszekrényben, hanem egyszerűen a lakás vagy a ház egy hűvös sarkában tároljuk.

És végül – egy személyes tanács tőlem. Söröspohár – tartsa a hűtőben. És amikor kiönti a sört, nem fog annyira habzani, és tökéletes lesz.