Egészség

Porcregeneráció: a legjobb élelmiszerek a folyamat fellendítésére

Ezeket az élelmiszereket érdemes még ma beilleszteni az étrendedbe.

A porcszövetet különböző okok miatt veszíthetjük el. Legtöbbször az életmódunk váltja ki ezt a folyamatot, de az aminosavakban szegény étrend is. Ezek azok, amelyek segítenek a kalcium felszívódásában és a kollagén termelésében, hogy helyrehozzuk a sérült szöveteket.

Ezért fontos az egészséges, kiegyensúlyozott étrend, amely természetes regeneráló tápanyagokat tartalmaz a porcok és a csontok számára.

Vannak olyan területeink, amelyek sokkal érzékenyebbek a károsodásra. Különösen a térdízületek, az állandó igénybevétel és az öregedés miatt.

A porc regenerálódik, és bizonyos élelmiszerek fogyasztása fokozhatja ezt a folyamatot.

Hasonlóképpen az ízületi gyulladás is érinti a porcot a bokában, a térdben, a csuklóban, a könyökben és a vállban, fájdalmat okozva és akadályozva a mozgást.

A 40 év felettiek különösen nagy százaléka küzd ilyen problémákkal, ezért fontos a megfelelő táplálkozás, hogy a porcszövetek gyorsan regenerálódhassanak.

Különösen ajánlott a lizinben, egy esszenciális aminosavban gazdag élelmiszerek fogyasztása. Mivel a szervezet nem képes azt saját maga előállítani.

Élelmiszerek:

A joghurt és a sajt magas lizintartalmú.

A legtöbb gyümölcs és zöldség gazdag lizinben. Különösen a mangó, a sárgabarack, a körte, az alma és a füge.

A hüvelyesek és a babcsírák szintén jó forrásai a magas lizintartalomnak. Sok csont- és ízületi betegség a szervezetben zajló degeneratív és gyulladásos folyamatok eredménye.

Diófélék és magvak: lenmag, szezámmag, fenyőmag és mandula.

Teljes kiőrlésű gabonafélék: barna rizs, zab és köles.

Ezeket az ételeket ajánlott minél gyakrabban, kis mennyiségben fogyasztani.

Az eredmény egészséges ízületek, erős csontok és jó egészség lesz.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.