Háztartás, Tippek

2 hozzávalós házi tisztítószer, ami szinte mindent megtisztít

Olyan többcélú tisztítószert keres, amit otthon is elkészíthet, és ami tényleg működik? Ez a 2 összetevőből álló házi tisztítószer, amely szinte mindent megtisztít, a leggyakrabban használt tisztítószer a takarítószekrényemben. Általában mosogató- és kádsúrolóként emlegetem, de ennél sokkal többet is tud. Ez a csodálatos tisztítószer megtisztítja a mosogatót, a fürdőkádat, a zuhanyfalakat és -ajtókat, a tűzhelyet, a sütőt, az odaégett edényeket és serpenyőket és még sok mást!

Amikor azt mondom, hogy ez a tisztítószer lett a kedvenc tisztítószerem, nem is mondhatnám komolyabban. Kéznél tartok belőle egy üveggel közvetlenül a konyhai mosogatónál és a fürdőszobában. Ez az első dolog, amit valaha is használtam a fehér mosogatóm tisztítására, ami valóban megtisztítja, eltávolítja a karcolásokat és másodpercek alatt megszabadul a foltoktól. Szó szerint csak megszórom vele a mosogatót, egy súrolószivaccsal átdolgozom vele a mosogatót, és leöblítem.

Eredetileg a mosogató tisztítására készítettem, majd amikor olyan jól működött, úgy döntöttem, hogy megpróbálom a fürdőkádunk tisztítására használni. El sem hittem, milyen jól működött a szappanos vízkő ellen! Aztán úgy döntöttem, hogy megnézem, mennyi mindent tudok tisztítani az új csodatisztítómmal.

Megtisztította a tűzhelyemet, a sütőm belsejét (beleértve a sütőajtót is), és megtisztította a foltos serpenyőimet… mindegyiken működik! Pár hete túlfőztem egy kis rizst, és arra használtam, hogy eltávolítsam a leégett darabokat a fazék aljáról.

Mire van szükség a házi készítésű tisztítószer elkészítéséhez?

1 csésze szódabikarbóna
15-20 csepp narancs illóolaj
üvegedény *választható*
porszóró fedő *választható*

Hogyan készítsük el a tisztítószert?

Öntsön 1 csésze szódabikarbónát egy tálba vagy üvegbe.
Adjon hozzá 15-20 csepp narancs illóolajat, és jól keverje össze.
Tegye egy üvegbe vagy más légmentesen záródó edénybe.

Hogyan kell használni a házi készítésű tisztítószert?

Szórja rá a tisztítani kívánt felületre (sütő, mosogató, kád, edények, tűzhely, stb…).
Használjon nedves (nem ázott) súrolószivacsot, hogy bedolgozza a tisztítószert a felületbe.
Távolítsa el a maradék tisztítószert nedves ruhával.