Háztartás, Tippek

Hasznos mikrohullámú sütő tippek: amit mindig is hiányoltál

Ez a praktikus háztartási készülék számos funkciót képes ellátni, például ételek újramelegítését vagy akár receptek elkészítését. Van azonban egy olyan, nem is sejtett funkciója, amely sokkal könnyebbé teheti az életet.

Hasznos mikrohullámú sütő tippek: amit mindig is hiányolt

A mikrohullámú sütőben gyorsan elkészítheti a fokhagymát. Pontosabban, a hagyományos módszerrel ellentétben gyorsabban megpuhíthatja az ételízesítőt.

Itt vannak a követendő lépések:

Hagyja a fokhagymát néhány másodpercig a készülékben;
Miután a hő hatására megpuhult, felhasználhatja az ételek elkészítéséhez.

Ugyanígy a mikrohullámú sütőben megpuhíthatja a szappant. Egyszerűen vágja fel darabokra, és tegye egy edénybe vízzel és sóval. Tegye be a mikrohullámú sütőbe 8 percre.

A készülék egyéb, nem várt felhasználási lehetőségei

Ezektől a felhasználási módoktól elakad a szava. Azonban hasznosak, és megkönnyítik a mindennapi életét. Az első probléma, amit megold majd, a hagyma elkészítésének nehézsége.

Mint tudja, a hagymában természetesen található kén könnyeket csal a szemébe. Ennek a kellemetlenségnek az elkerülése érdekében fontolja meg, hogy a hagymát egy időre beteszi a mikrohullámú sütőbe.

A gőzölés egy másik lehetőség a mikrohullámú sütőben. Mindössze annyit kell tennie, hogy alaposan megmossa a zöldségeket, és egy mikrohullámú sütésre alkalmas edénybe helyezi őket. A főzési idő a zöldség fajtájától függően jelentősen eltér.

A ropogós szalonna elkészítéséhez is használhatja a mikrohullámú sütőt. Egyszerűen helyezze a szalonnát egy alkalmas, konyhai papírral bélelt tányérra. Indítsa el a készüléket 4 percig, és folyamatosan figyelje a sütés folyamatát.